הצוות שלנו

הבעל הוא לא חמץ, והאישה היא לא קורבן פסח

מאת: הרב דוד בן חי,
מנהל ההתאחדות למדריכי נישואין בישראל. ומנהל בית ההוראה שלמות המשפחה.
יועץ נישואין ומשפחה, יועץ קוגניטיבי התנהגותי (CBT) ומדריך חתנים.
לתגובות והערות: dbh.mala@gmail.com

חג הפסח מתקרב, ואיתו גם העומס של הכנות הבית לחג החירות. ועל אף שפסח הוא חג המסמל
חירות, לא אחת אנחנו מוצאים את עצמנו תחת “שיעבוד” הניקיונות.

אדווה, שלושה שבועות לפני החג, כבר מתכננת את כל המטלות: הארונות, המקרר, החדרים, הרצפות, המיטות, החלונות – הכל. בשביל אדווה, פסח הוא זמן להתחדשות.

משה, לעומת זאת, לא מבין למה צריך להתחיל כל כך מוקדם. מבחינתו, שבוע אחד יספיק. “מה את בלחץ?” שאל משה. אפשר לסיים הכל בשבוע אחד.

למה להתחיל שלושה שבועות קודם? זה פשוט לא הגיוני. גם אין בהלכה שום ציווי להתחיל כל כך מוקדם. חוץ מזה, אבק זה לא חמץ!
אדווה לא נשארה אדישה למשמע אוזניה והשיבה: אתה יודע משה, כל השנה אני שומעת ממך שניקיון זה סיפור של רגעים.

ונאמר את האמת, אתה מספיק הכל בשבוע האחרון קודם חג הפסח כי את רוב העבודה אני עושה שבועיים לפני. גם לאדווה וגם למשה קשה לנקות כל כך הרבה זמן לפני הפסח – או בגלל חוסר נוחות או כי יש פשוט יותר מדי עבודה. ובכדי להנחיל אווירה נעימה בבית וליצור התניה “חיובית” לכל מה שקשור לחג הפסח, יש לגייס לכך את כל בני הבית, מקטן ועד גדול. ולחלק את התפקידים באופן שבו כל אחד יודע מה הוא עושה, בהתאם לרמת היכולות שלו ולא מעבר לכוחותיו.

הכינו רשימה מסודרת בה יהיו כתובים כל עבודות הבית המיועדות לקראת חג הפסח וחלקו אותם לימים ולבני הבית. וכך בכל יום כבר ידוע מראש מה המטלה שאותה יש לבצע.

ובכך אפשר להיערך בהקדם לכמות הזמן ולמספר הימים שידרשו מאיתנו להקדיש להכנת הבית לחג הפסח. כדאי ואף נכון לעשות מיפוי מלא בין עבודות הבית ולהקדים את חשוב לראש הרשימה.

קודם כל את המקומות שבהם ודאי יש חמץ, ושם לערוך ניקיון והוצאת החמץ. ורק לאחר מכן בהתחשב לזמן הנותר, ולכח והיכולת שיש ברשותנו, אפשר להתמקד בדחוף כמו אבק חלונות תריסים ומקומות שלא מגיע בהם חמץ אך עדיין מנצלים את העובדה שמנקים ורוצים לנקות גם אותם.

יודעת מה אדווה, אמר משה חג הפסח הזה יראה אחרת. נתחלק, אני אתפקד על הארונות מטבח ואדאג להוציא משם את כל החמץ ולהעביר ניקוי יסודי. גם אקח את האוטו לשטיפה ואסיים בכך שאנקה את כלי המטבח ואכשירם כהלכה.
השיבה אדווה בחפץ לב :אם כך אז אתפנה לחדריי הילדים וארונות הבגדים. תהילה ומאיר יהיו אחראיים על הילקוטים ובדיקת הבגדים מחמץ.

במידה ויישאר לנו גם זמן תעזור לי להוריד את החלונות מהמסילות כדי שאנקה אותם ואחר כך תחזיר אותם למקום. וביחד עם הילדים ננקה את הגינה.

אני מאמינה שיישאר לנו זמן ללכת יחד לקניות ולהטביל את הכלים.

ובאופן כזה כשהכל כבר מסודר מראש וממוקד, ולכל אחד יש תפקיד המתאים לו וליכולותיו, אפשר להספיק יותר, וגם להנות מהחוויה המשפחתית שיצרנו, כי כשכולם שותפים, כולם מרגישים גם שייכים!
בברכת פסח כשר ושמח.

תמונה של הרב דוד בן חי שליט"א
הרב דוד בן חי שליט"א

אהבת את המאמר? שתף:

Facebook
WhatsApp
Email
הדפסה
תוכן עניינים

הרשמה לניוזלטר של מטיבתא

הצטרפו לרשימת התפוצה המקנה לך הטבות:
סדנאות דיגיטליות // טיפים ללא תשלום // מגזין מטיבתא // מאמרים אחרונים.

הפופלרים ביותר
פוסטים נוספים מאותה קטגוריה
מעורבות או התערבות
מעורבות או התערבות?

איך לשמור על זוגיות יציבה מול התערבות חיצונית מאת רבקה תמים, יועצת נישואין ומשפחה   האם הזוגיות שלכם באמת שלכם? או שלכל אחד במשפחה יש

כוחה של הסליחה
כוחה של הסליחה 

שונמית דרעי- יועצת זוגית ומשפחה, פסיכותרפיסטית ומנחת סדנאות. 0522314040 הכרחי לו לאדם לפתח לעצמו מנגנון סליחה, הסליחה המהותית ביותר היא ללמוד לסלוח קודם לעצמנו ומשם