התקף חרדה

איך מטפלים בהתקף חרדה ואיך הוא משפיע על איכות החיים

התקפי חרדה הם חוויה מטלטלת, המותירה אחריה בלבול וחוסר אונים. הם מופיעים בפתאומיות, ללא אזהרה, ומציירים תמונה עגומה של פחד עז, דפיקות לב מואצות, קוצר נשימה, סחרחורת וחוסר שליטה.

רבים מאתנו תוהים מה גורם לתופעת התקף חרדה ומחפשים תשובות שיסייעו להם להתמודד ולהחזיר לעצמם את השליטה.

התקפים אלו יכולים להגיע בשל מגוון סיבות, מהן הסיבות, מדוע ההתקפים קיימים ואיך בכלל מתחילים לטפל בהם? כל התשובות עבורכם נמצאות כאן.

התקף חרדה – מה מסתתר מאחוריו?

רגע לפני שאתם ניגשים לטיפול בתופעת התקף חרדה חשוב לנסות ולהבין מה גורם לו להגיע. בעוד שטיפול קוגניטיבי התנהגותי מוכח כיעיל בהתמודדות עם התקפי חרדה, הבנת הגורמים העומדים בבסיסם יכולה להוות צעד משמעותי בדרך להחלמה.

זיהוי הגורמים מאפשר לנו לבחון את אורח חיינו, לשנות דפוסי חשיבה והתנהגות מזיקים, ולהפחית את הסיכון להישנות ההתקפים.

הגורמים הנפוצים להתקפי החרדה הם בעיקר:

אורח חיים תובעני

עבודה אינטנסיבית, שעות ארוכות, אחריות רבה, לימודים תובעניים, הורות ומשפחה, כל אלו יכולים להוביל לעומס מצטבר, לרוקן את מצברי האנרגיה שלנו ולהותיר אותנו חשופים ופגיעים.

לחץ כרוני

גם כאשר מדובר בלחצים קטנים יחסית ההצטברות שלהם לאורך זמן עלולה לגבות מחיר כבד. הגוף מגיב ללחץ מתמשך כאל איום קיומי ומפעיל את מנגנוני ההישרדות שלו, מה שמוביל לתגובה הפיזיולוגית המוכרת לנו בתור התקף חרדה מנטלי שמוביל לתחושה פיזית לא טובה.

טלטלות רגשיות

אירועי חיים משמעותיים כמו פרידה, אובדן של אדם אהוב, בדידות חברתית, מעבר דירה, נישואין או גירושין, עלולים לערער את עולמנו הרגשי ולהותיר אותנו פגיעים וחשופים. במקרים כאלו כאשר מדובר גם במקרי דיכאון בגיל ההתבגרות הדרכת הורים תסייע בקבלת הכלים המתאימים.

קשיים רגשיים לא פתורים

טראומות מהעבר, חוויות ילדות קשות, דיכאון, חרדה חברתית וחרדה בכלל, כל אלה יכולים לתרום להתפתחות של התקפי חרדה.

שימו לב לסטנדרטים שלכם – יש ממה לדאוג

הצבת רף ציפיות גבוה מדי מעצמנו, שאיפה בלתי מתפשרת לשלמות בכל תחומי החיים ובכלל פרפקציוניזם יכולים להוביל לתסכול, התקף חרדה אכזבה מתמדת מתחושת כישלון ועוד.

במקרים כאלו טיפול בחרדה בהחלט יסייע ויוכל גם למתן את תחושת הפרפקציוניזם המשפיעה על מגוון הסיטואציות בחיים כאשר זו אינה ריאלית. כמו כן, חשוב לשים לב אל ביקורת עצמית. אם הביקורת העצמית היא מוגזמת וקיים חוסר סלחנות כלפי טעויות וחולשות תחושות אלו עלולות ליצור עומס רגשי כבד ולהגביר את הסיכון להתקפי חרדה.

פרמטרים נוספים הם הפרעות חרדה שונות כמו חרדת בריאות, OCD, דאגנות יתר או פחדים שאינם רציונליים שמגבירים את המתח ביומיום. לא מעט אנשים רואים את העולם בתור מקום מאיים ומסוכן ומרגישים חסרי אונים בהתמודדות מול האתגרים השונים שבחיים.

זה בדיוק הזמן לפנות לטיפול שמתאים לכם וקיימים לא מעט מרכזים מקצועיים לטיפול בסיטואציות האלו. עם ההכוונה הנכונה תוכלו להגיע לרוגע והשלווה להם אתם מייחלים.

האם התקף חרדה משפיעה על הבריאות?

כל מצב נפשי משפיע על המצב הבריאותי וחשוב לדעת זאת כי גוף ונפש הם מחוברים. צריכה מוגברת של קפאין, תרופות מסוימות, סמים ואלכוהול עלולים להגביר את החרדה ולעורר התקפים.

נשימת יתר כרונית משבשת את מאזן החמצן והפחמן הדו חמצני בגוף וגורמת לתסמינים פיזיולוגיים המדמים התקף חרדה.

כמו כן, חרדה מופרזת לגבי הבריאות והתמקדות יתר בתחושות גופניות עלולות להוביל למעגל של חרדה והתקפי חרדה. אם יש לכם מחלות כרוניות, ההתמודדות עם מחלה כרונית מעוררת חרדה ופחד, ומגבירה את הסיכון לקבלת התקף חרדה ברמות גבוהות כך שזה גם עלול להחמיר את מצב המחלות ויש לשים לב לכך גם במהלך ליווי רפואי וכמובן גם לשלב תמיכה נפשית מתאימה.

התקף חרדה

איך משתקמים מהתקפי חרדה?

הבנת הגורמים להתקפי חרדה היא רק הצעד הראשון במסע ההחלמה. טיפול CBT, בשילוב עם טיפול תרופתי במידת הצורך יכולים לסייע בהתמודדות עם התקפי חרדה.

בנוסף, סיוע נפשי טלפוני בהחלט יכול להביא תועלת בסיטואציות אלו ובכלל, חשוב לאמץ אורח חיים בריא הכולל תזונה מאוזנת, פעילות גופנית סדירה, שינה מספקת והפחתת מתחים. אתם לא לבד.

ישנם אנשי מקצוע רבים שיכולים לסייע לכם להתמודד עם התקפי חרדה ולמצוא את הדרך חזרה לחיים מלאים ושלווים. מרכז מטיבת”א הוא מהמרכזים הטיפוליים המובילים בישראל לטיפול וייעוץ תורני.

המרכז הוקם במטרה להעניק לכלל האוכלוסייה את המענה המתאים להתקפי חרדה ובפרט לציבור הדתי חרדי. במרכז מאות מטפלים המפוזרים במגוון הקליניקות ברחבי הארץ להענקת טיפול עוטף ותומך. כל המטפלים הם בעלי הכשרה, הסמכה, סבלניים ואנושיים.

צרו קשר כבר היום לקבלת הטיפול הטוב ביותר ובהתאמה אישית.

שאלות ותשובות

האם התקפי חרדה הם מחלה נפשית?

התקפי חרדה אינם מחלה נפשית בפני עצמם אך הם יכולים להיות סימפטום של הפרעת חרדה, כמו הפרעת פאניקה או חרדה מוכללת. חשוב לאבחן את הגורם להתקפי החרדה על מנת להתאים את הטיפול הנכון.

האם התקפי חרדה מסוכנים לבריאות?

התקפי חרדה אינם מסכני חיים באופן ישיר, אך הם עלולים לגרום למצוקה רבה ולפגוע באיכות החיים. במקרים מסוימים, התקפי חרדה עלולים להוביל להימנעות ממצבים חברתיים ופעילויות יומיומיות, מה שעלול להחמיר את המצב.

תמונה של מרכז מטיבת"א
מרכז מטיבת"א

אהבת את המאמר? שתף:

Facebook
WhatsApp
Email
הדפסה
התקף חרדה
תוכן עניינים

הרשמה לניוזלטר של מטיבתא

הצטרפו לרשימת התפוצה המקנה לך הטבות:
סדנאות דיגיטליות // טיפים ללא תשלום // מגזין מטיבתא // מאמרים אחרונים.

הפופלרים ביותר
פוסטים נוספים מאותה קטגוריה
כוחה של הסליחה 

שונמית דרעי- יועצת זוגית ומשפחה, פסיכותרפיסטית ומנחת סדנאות. 0522314040 הכרחי לו לאדם לפתח לעצמו מנגנון סליחה, הסליחה המהותית ביותר היא ללמוד לסלוח קודם לעצמנו ומשם

מועדים ושמחה

בס”ד   התורה מצווה אותנו לשמוח ברגלים ובמועדים: וְשָׂמַחְתָּ בְכָל-הַטּוֹב אֲשֶׁר נָתַן-לְךָ”… (דברים כ’ו י’א) “וְשָׂמַחְתָּ בְּחַגֶּךָ אַתָּה וּבִנְךָ וּבִתֶּךָ וְעַבְדְּךָ וַאֲמָתֶךָ וְהַלֵּוִי וְהַגֵּר… “(דברים

לא ליד הילדים

בתקופת חופשת הקיץ המשפחה כולה נמצאת זמן רב ביחד. השיגרה המשפחתית והאישית צריכה להמשיך להתנהל בזמן שרמת ההוצאות עולה ואיתה העומס שלנו, ההורים. אם נוסיף

מוקד הדרכת הורים
ה”בית” שבתוכינו

בימים אלו עם ישראל נדרש לנקוט במשנה זהירות משום שהם ימים שמועדים לפורענות. בשלושת השבתות שבין המיצרים קוראים הפטרות העוסקות בפורענויות ובשבע השבתות שאחריהן קוראים