סימפטומים של חרדה מתמשכת

כולנו חווים דאגה ומתח בחיינו. זה נורמלי ואפילו בריא במידה מסוימת, שכן זה עוזר לנו להתכונן לאתגרים ולהתמודד עם קשיים. אבל מה קורה כשהדאגה משתלטת על חיינו והופכת לחרדה בלתי פוסקת, גם כששום דבר רע לא קורה בפועל?

זהו הסיוט של אנשים הסובלים מחרדה מתמשכת, הידועה גם כהפרעת חרדה כללית. איך מטפלים באותם סימפטומים של חרדה מתמשכת והאם באמת אפשר לחיות חיים רגילים ורגועים כשהיא נמצאת ברקע?

כל מה שאתם צריכים לדעת נמצא כאן.

סימפטומים של חרדה מתמשכת – הרבה יותר מסתם דאגה

חרדה מתמשכת היא לא סתם דאגה רגילה. היא תחושה מתמדת של פחד ואי שקט, כאילו משהו רע עומד לקרות בכל רגע. היא יכולה להתבטא בדאגה מוגזמת לגבי כל מיני דברים, כמו בריאות, כספים, עבודה, מערכות יחסים או אפילו דברים יומיומיים כמו נסיעה ברכב או יציאה מהבית.

החרדה הזאת יכולה להיות כל כך חזקה עד שהיא משבשת את שגרת החיים, פוגעת בתפקוד בעבודה ובמערכות יחסים ואפילו גורמת לבעיות בריאותיות.

חרדה מתמשכת משפיעה לא רק על הנפש, אלא גם על הגוף. סימפטומים של חרדה מתמשכת יכולים להיות מגוונים ולהופיע במגוון דרכים:

סימפטומים גופניים

התקף חרדה יכול לבוא לידי ביטוי באמצעות דפיקות לב מואצות, קוצר נשימה, כאבי ראש וסחרחורות, הזעה מוגברת, רעד, בעיות עיכול, מתח שרירים ועייפות כרונית.

כל אלו הם רק חלק מהסימפטומים הפיזיים שיכולים להעיד על חרדה מתמשכת. הגוף כאילו נמצא במצב מתמיד של “הילחם או ברח”, מוכן להתמודד עם סכנה שלא באמת קיימת.

סימפטומים נפשיים

סימפטומים של חרדה מתמשכת הם גם נפשיים. חרדה מתמשכת משפיעה גם על מצב הרוח והמחשבות.

אנשים הסובלים ממנה חווים דאגה מתמדת, קושי להתרכז, עצבנות ואי שקט, קושי להירדם ולישון שינה טובה, פחד לאבד שליטה ופחד מהעתיד.

המחשבות השליליות והפחדים יכולים להיות כל כך עוצמתיים עד שהם הופכים למציאות בפני עצמה.

חשוב לדעת שאין סיבה אחת ויחידה לחרדה מתמשכת. לרוב מדובר בשילוב של גורמים שונים, ביניהם נטייה גנטית, חוסר איזון בחומרים כימיים במוח, אירועי חיים טראומטיים או מלחיצים, אישיות נוטה לדאגנות ופרפקציוניזם ואפילו בעיות רפואיות כמו בעיות בבלוטת התריס ומחלות לב. גם פגיעה מינית יכולה לגרום לסימפטומים מתמשכים של חרדה.

הדבר החשוב ביותר הוא שיהיה לכם עם מי לדבר ולקבל תמיכה נפשית 24/6 על מנת שתוכלו להתגבר על החרדה.

יש פתרון לחרדה מתמשכת

כאשר אתם חווים סימפטומים של חרדה מתמשכת חשוב לדעת שזוהי לא גזירת גורל. יש מגוון טיפולים שיכולים לעזור להתמודד עם החרדה ולשפר את איכות החיים. טיפול קוגניטיבי התנהגותי הוא אחד מהם, כמו גם טיפולים ממוקדים נוספים.

הטיפול מלמד לזהות ולשנות דפוסי חשיבה שליליים, לפתח מיומנויות התמודדות ולנהל את החרדה בצורה יעילה. בנוסף, תרופות נוגדות חרדה או דיכאון יכולות להיות יעילות במקרים מסוימים אך חשוב להתייעץ עם רופא לפני נטילתן.

שינויים באורח החיים, כמו פעילות גופנית סדירה, תזונה בריאה, שינה מספקת והימנעות מקפאין ואלכוהול יכולים גם הם לתרום להפחתת החרדה.

טכניקות הרפיה כמו מדיטציה, יוגה ונשימות עמוקות יכולות לעזור להירגע ולהתמודד עם המתח.

סימפטומים של חרדה מתמשכת

חשוב שיהיה לכם עם מי לדבר

אל תישארו לבד. גשו עוד היום למסגרת טיפול בחרדה כי חשוב לטפל בכך. אם אתם סובלים מאותם סימפטומים של חרדה מתמשכת אל תתביישו לבקש עזרה. פנו אל אנשי המקצוע על מנת לקבל את הטיפול הראוי.

מרכז מטיבת”א הוא מרכז טיפולי ארצי שהוקם מתוך הבנה עמוקה של הצרכים הייחודיים של המגזר הדתי והחרדי.

אנו מציעים מגוון רחב של שירותי ייעוץ וטיפול המותאמים לערכים ואל אורח החיים שלכם כדי לעזור לכם להתמודד עם אתגרים רגשיים, זוגיים ומשפחתיים.

במרכז שלנו תמצאו צוות מקצועי ומסור של מטפלים מנוסים אשר עברו הכשרה והסמכה בתחומים מגוונים.

החל מטיפול זוגי ומשפחתי, התמודדות עם משברים וטראומות, חרדות ודיכאון, הדרכת הורים בכל שלבי ההורות. כמו כן, גם בנושאי טיפול בילדים ובני נוער, ואף ייעוץ וליווי אישי בתחומי חיי האישות והפוריות.

אנו מאמינים שלכל מצוקה יש פתרון עם הטיפול הנכון. צרו קשר עוד היום.

 

שאלות נפוצות

מהי חרדה מתמשכת וכיצד היא שונה מדאגה רגילה?

חרדה מתמשכת היא מצב נפשי מתמשך שבו הדאגה הופכת להיות חלק בלתי נפרד מהחיים, גם כאשר אין סיבה מוחשית לדאגה. בעוד שדאגה רגילה היא תגובה טבעית לאתגרים וללחצים בחיים סימפטומים של חרדה מתמשכת הם בעיקר דאגה מוגזמת ובלתי נשלטת שבאה לידי ביטוי במחשבות שליליות חוזרות ונשנות, פחדים לא רציונליים ואי שקט פנימי. היא יכולה להשפיע על כל תחומי החיים כולל עבודה, מערכות יחסים ובריאות.

אילו סימפטומים פיזיים ונפשיים יכולים להעיד על חרדה מתמשכת?

חרדה מתמשכת מתבטאת לא רק ברמה הנפשית, אלא גם ברמה הפיזית. סימפטומים של חרדה מתמשכת מבחינה פיזית, הם דפיקות לב מואצות, קוצר נשימה, כאבי ראש וסחרחורות, הזעה מוגברת, רעד, בעיות עיכול, מתח שרירים ועייפות כרונית.

מבחינה נפשית, היא יכולה להתבטא בדאגה מתמדת, קושי להתרכז, עצבנות ואי שקט, קושי להירדם ולישון שינה טובה, פחד לאבד שליטה ופחד מהעתיד. הסימפטומים הללו עלולים להופיע באופן מתמשך וליצור תחושה של מצוקה ופגיעה באיכות החיים.

אילו אפשרויות טיפול קיימות עבור חרדה מתמשכת?

החדשות הטובות הן שישנן אפשרויות טיפול יעילות עבור חרדה מתמשכת. סימפטומים של חרדה מתמשכת הם לא גזירת גורל. טיפול cbt הוא אחד הטיפולים המומלצים ביותר והוא מלמד את המטופלים לזהות ולשנות דפוסי חשיבה שליליים, לפתח מיומנויות התמודדות ולנהל את החרדה בצורה יעילה.

בנוסף לכל אלו חשוב לדעת שתרופות נוגדות חרדה או דיכאון יכולות להיות מועילות במקרים מסוימים, אך חשוב להתייעץ עם רופא לפני נטילתן. שינויים באורח החיים כמו פעילות גופנית סדירה, תזונה בריאה, שינה מספקת והימנעות מקפאין ואלכוהול יכולים גם הם לתרום להפחתת החרדה.

טכניקות הרפיה כמו מדיטציה, יוגה ונשימות עמוקות יכולות לעזור להירגע ולהתמודד עם החרדה עצמה ועם כל מה שהיא מביאה לשגרת היומיום.

תמונה של מרכז מטיבת"א
מרכז מטיבת"א

אהבת את המאמר? שתף:

Facebook
WhatsApp
Email
הדפסה
סימפטומים של חרדה מתמשכת
תוכן עניינים

הרשמה לניוזלטר של מטיבתא

הצטרפו לרשימת התפוצה המקנה לך הטבות:
סדנאות דיגיטליות // טיפים ללא תשלום // מגזין מטיבתא // מאמרים אחרונים.

הפופלרים ביותר
פוסטים נוספים מאותה קטגוריה
כוחה של הסליחה 

שונמית דרעי- יועצת זוגית ומשפחה, פסיכותרפיסטית ומנחת סדנאות. 0522314040 הכרחי לו לאדם לפתח לעצמו מנגנון סליחה, הסליחה המהותית ביותר היא ללמוד לסלוח קודם לעצמנו ומשם

מועדים ושמחה

בס”ד   התורה מצווה אותנו לשמוח ברגלים ובמועדים: וְשָׂמַחְתָּ בְכָל-הַטּוֹב אֲשֶׁר נָתַן-לְךָ”… (דברים כ’ו י’א) “וְשָׂמַחְתָּ בְּחַגֶּךָ אַתָּה וּבִנְךָ וּבִתֶּךָ וְעַבְדְּךָ וַאֲמָתֶךָ וְהַלֵּוִי וְהַגֵּר… “(דברים

לא ליד הילדים

בתקופת חופשת הקיץ המשפחה כולה נמצאת זמן רב ביחד. השיגרה המשפחתית והאישית צריכה להמשיך להתנהל בזמן שרמת ההוצאות עולה ואיתה העומס שלנו, ההורים. אם נוסיף