הצוות שלנו

מחיי זוגיות “בסדר” למה שמעבר

נכתב ע”י משה אילן, MSW עו”ס קליני ומטפל במרכז מטיבת”א

“אנחנו זוג לדוגמה!”

כך אמר לי משה (שם בדוי) בתחילת הטיפול. “פועלים ביחד במרץ שלילדים יהיה כל מה שהם צריכים – בגדים נקיים, אוכל, סיוע בלימודים, חוגים ועוד. הבית נקי ומסודר רוב הזמן, גם בצד הכלכלי, שנינו עובדים ומכניסים משכורת מכובדת. בקיצור, הבית שלנו בעיני הוא דוגמה לשיתוף פעולה. אשתי, משום מה, לא מרוצה ואומרת לי שעדיין זה לא זה. בעיני הכל כל כך מתפקד. האם באמת חסר לנו משהו?”

 

פרשת בחוקותי עוסקת בתחילתה בברכות שעם ישראל יקבלו אם יקיימו את רצונו של הקב”ה. אחת ההבטחות היא: “ונתתי שלום בארץ…” (ויקרא, כ”ו, ו’). שואל על כך ה”אור החיים” הקדוש: למה הוצרך לומר זאת אחר שכבר אמר: וישבתם לבטח? מדוע צריך להבטיח לעם ישראל שלום אחרי שכבר הובטח שהגויים לא יציקו להם והם ישבו בביטחון בארצם? ועונה: “ואולי שיכוון על בני ישראל עצמם, שלא יהיה להם פרוד הלבבות! שיטע ה’ ביניהם שלום ורעות”.

 

כלומר, יש פה שתי הבטחות שונות – האחת נוגעת ליחסים שלנו עם הגויים. ה’ מבטיח לנו שקט ושלוה אם נקיים את מצוותיו. אך השקט החיצוני הזה אינו מספיק, כי גם אם הכל בסדר בתחום הזה צריך לתקן את “פרוד הלבבות” שבתוך משפחת בני ישראל ולדאוג שבלב פנימה יהיה “שלום ורעות”.

ה”אור החיים” הקדוש מלמד אותנו פה יסוד נפלא – לא מספיק שהדברים החיצוניים יהיו בסדר, אנחנו חייבים לעמול כדי שגם התחושות הממלאות את הלב יהיו טובות -שהם יהיו של שלום ורעות!

זוגות רבים עסוקים בעניינים טכניים של הבית – גידול הילדים, עבודה, בריאות, תחזוקת הבית, בישולים ועוד. חלק מהזוגות מצליחים להשתלט על המשימות בהצלחה וחלק פחות.

לפעמים זוגות מצליחים לתפעל את הבית שלהם בצורה מופלאה וכל העניינים הטכניים באים על מקומם בשלום. העשיה המרובה מייצרת תחושה של ‘ביחד’ אך תוך כדי העשיה הרבה פעמים רבות הזוגיות עצמה נשכחת. הזוג שוכח לדבר על התחושות האישיות ולהשקיע זמן בעצמו. הוא שוכח לעשות את כל הדברים שמחזקים את הזוגיות ואת תחושת הלב של “שלום ורעות”.

כאשר אחד מבני הזוג מציף את התחושה של “אני מרגיש לא מספיק קרוב אליך” או “הייתי רוצה להשקיע יותר בקשר בנינו” נכון לצד השני לא להיפגע ולחשוב שהשני מגזים אלא לנצל את ההזדמנות ולחזק את קשר הלבבות!

 

מעוניינים לחזק את הקשר הזוגי?

פנו למטיבת”א – מרכז טיפול וייעוץ במשפחה תורני ארצי להכוונה ומציאת אנשי מקצוע שיוכלו לסייע לכם.

לעזרה ראשונה נפשית ניתן לפנות למוקד מטיבתא 24 שעות ביממה: 2837*

למענה בווצאפ הצטרפו לקבוצות מטיבתא בקהילה:

קבוצת נשים

https://chat.whatsapp.com/IOZjkMBFHsgCGYyIOyDtLP

קבוצת גברים

https://chat.whatsapp.com/KneJQgBuRT421UnOIPwBgt

תמונה של מרכז מטיבת"א
מרכז מטיבת"א

אהבת את המאמר? שתף:

Facebook
WhatsApp
Email
הדפסה
תוכן עניינים

הרשמה לניוזלטר של מטיבתא

הצטרפו לרשימת התפוצה המקנה לך הטבות:
סדנאות דיגיטליות // טיפים ללא תשלום // מגזין מטיבתא // מאמרים אחרונים.

הפופלרים ביותר
פוסטים נוספים מאותה קטגוריה
מעורבות או התערבות
מעורבות או התערבות?

איך לשמור על זוגיות יציבה מול התערבות חיצונית מאת רבקה תמים, יועצת נישואין ומשפחה   האם הזוגיות שלכם באמת שלכם? או שלכל אחד במשפחה יש

כוחה של הסליחה
כוחה של הסליחה 

שונמית דרעי- יועצת זוגית ומשפחה, פסיכותרפיסטית ומנחת סדנאות. 0522314040 הכרחי לו לאדם לפתח לעצמו מנגנון סליחה, הסליחה המהותית ביותר היא ללמוד לסלוח קודם לעצמנו ומשם

מועדים ושמחה
מועדים ושמחה

בס”ד   התורה מצווה אותנו לשמוח ברגלים ובמועדים: וְשָׂמַחְתָּ בְכָל-הַטּוֹב אֲשֶׁר נָתַן-לְךָ”… (דברים כ’ו י’א) “וְשָׂמַחְתָּ בְּחַגֶּךָ אַתָּה וּבִנְךָ וּבִתֶּךָ וְעַבְדְּךָ וַאֲמָתֶךָ וְהַלֵּוִי וְהַגֵּר… “(דברים