שינוי לאן?

שינוי לאן?

תודה, אמרה נועה ועיניה בורקות בהתרגשות. עזרת לנו לשנות את הזוגיות שלנו, לא חשבתי שנוכל עוד לחוות זוגיות רגועה וללא המתחים והכעסים שהיו לנו בעבר, אני מרגישה את השינוי שחל אצלי ואצל חיים.

אתה זוכר באיזה מצב היינו כשהגענו אליך? שאלה כשחיוך של מבוכה על פניה.

זכרתי. זכרתי את הכניסה הרועמת שלהם אל החדר, זכרתי את המרירות הגדולה של שניהם, ואת האכזבה ממצבה של הזוגיות שלהם. זכרתי את הכאב והדמעות, את כל זה זכרתי. אבל זכרתי גם את האמביציה שלהם לשנות את המציאות הזאת, את המאמץ והנכונות שלהם לצאת אל המסע – המסע אל השינוי.

זוגות רבים חשים שמשהו תוקע את הקשר הזוגי שלהם. כמו חיים ונועה, זוגות רבים מרגישים שהם חייבים שינוי, שחיי הזוגיות שלהם כפי שהם אינם משביעי רצון. כשתחושת העייפות משתלטת, כשהשגרה משכיחה את הרעננות וההתלהבות הראשונית, וכשהחיוך ותחושת השמחה למראה בן/בת הזוג הופכים לזיכרון עמום ומרוחק, אז מגיע זמנה של תקופת השינוי.

לזוגות רבים הצורך והרצון לשנות את התנהלותו של הקשר הזוגי ביניהם. רבים מהם אף משקיעים מאמצים רבים ומנסים בשיטת הניסוי והטעיה לבדוק את הסיבה לקשיים שהם חווים, תוך שהם מחפשים את הדרך איך להחזיר את החיות והשמחה לנישואיהם. למרות זאת, ישנן לא מעט אכזבות מכישלונות, כשהציפיות גדולות והתקווה לזוגיות תקינה ורגועה לא מתממשת.

אין פלא שזוגות רבים חווים תחושת כישלון וייאוש, ובטוחים שהם כלל לא מתאימים זה לזו.

“אנחנו כל כך שונים” אמרה נועה בפגישה הראשונה שלי איתה. “כל כך הרבה פעמים ניסיתי בעצמי להשתנות, לגרום לחיים להשתנות ושום דבר לא עזר. זה נראה כאילו נגזר עלינו לסבול בנישואינו, ואנחנו צריכים לוותר על החלום הגדול שיום אחד יהיה לנו טוב”, סיימה את דבריה כשקולה רווי עצב וייאוש.

האם אכן אין סיכוי? האם צריך לוותר על החלום הישן לחיי נישואים משביעי רצון? מדוע ישנם זוגות שלמרות האתגרים השונים בנישואיהם הם מצליחים לשלוט ולנווט את יחסיהם בצורה הנוחה לשניהם, בעוד שזוגות אחרים אינם מצליחים גם כאשר הם עשויים להשקיע מאמצים שונים ומגוונים בניסיון לשמר ולשפר את חיי הנישואים שלהם?

אחד מהגורמים המצויים המשפיעים בצורה ישירה על המאמצים השונים המושקעים כדי להביא לשינוי, והעשויים לגרום להצלחה או חלילה לכישלון ואכזבה במקרים לא מעטים הוא הידיעה והבהירות לאן אתה רוצה להגיע.

אין די רק ברצון לברוח מהמצב הלא נעים והלא מספק ולצפות להגיע אל המנוחה והרוגע, מבלי לדעת תחילה ולהגדיר מה כוללת המציאות החדשה שאתה כל כך שואף אליה. מאמצים רבים בדרך אל השינוי המיוחל יורדים לטמיון כתוצאה מכך שהתחושה הקשה המציפה את האדם בשעת מצוקה ממקדת אותו רק ברצון להפסיק את הסבל שהוא חש באותו זמן בעקבות המריבות או הריחוק הרגשי ההדדי, מבלי שהוא נותן את דעתו לאן בעצם עליו להפנות את המאמצים הרבים שהוא משקיע בדרך אל השינוי.

כאשר המטרה אינה מוגדרת בצורה ברורה, ובזמן שהיעד אינו ברור ומסתכם רק ברצון “לחיות טוב יותר”, “שנפסיק לריב כל כך הרבה” וכדומה, גם הניסיונות לשנוי ייעשו בצורה מעורפלת ולא מספקת.

אחד הצעדים הראשונים שעשו חיים ונועה בדרך אל השינוי הגדול שלהם בנישואיהם, היה העלאת המודעות העצמית שלהם לגבי היעד אליו הם בקשו להגיע.

שאלו את עצמכם: איזה התנהגויות בדיוק אתם רוצים לשנות? מה יהווה המדד וכיצד תוכלו לעקוב ולאמוד את ההתקדמות שלכם? מה מתוך ההתנהלות בניכם היום מקבע את ההרגלים הישנים שאותם אתם רוצים לשנות?

מודעת הפרט מהם הצרכים אותם הוא רוצה להביא לידי ביטוי בתוך מערכת הנישואים האישית והמיוחדת שלו חשובה ביותר בדרך אל השינוי המיוחל.

לקבלת סיוע פנו אל מטיבת”א 2837*

אהבת את המאמר? שתף:

Facebook
WhatsApp
Email
הדפסה

הרשמה לניוזלטר של מטיבתא

הצטרפו לרשימת התפוצה המקנה לך הטבות:
סדנאות דיגיטליות // טיפים ללא תשלום // מגזין מטיבתא // מאמרים אחרונים.

הפופלרים ביותר

פוסטים נוספים מאותה קטגוריה

טיפים לליל הסדר

חג הפסח הוא חג מיוחד. וראשו הוא הרגע האמתי שבו המסורת הולכת ונמסרת מאב לבן, מדור לדור. כמה אנחנו מצפים שהליל שימורים הזה יהיה כולו

הצבת גבולות

הנושאים בהם הורים מציבים גבולות לילדיהם הם רבים ומגוונים, החל בפיתוח הרגלי אכילה אצל תינוק זעיר, דרך תהליכי גמילה ממוצץ ומחיתול, נוהלי קימה בבוקר לגן

תקשורת מקרבת בזוגיות

‘תקשורת מקרבת׳, ובשמה הבינלאומי, ‘תקשורת לא- אלימה’, היא תפיסת עולם הטוענת שבכל בני האדם קיימת היכולת ליהנות מנתינה וקבלה מתוך חמלה. ד”ר מרשאל רוזנברג, פסיכולוג

בואו נדבר
מטיבתא - מרכז טיפול יעוץ במשפחה ארצי
שלום, איך נוכל לעזור?