“מה נשתנה” במציאות משתנה – על המצב הבטחוני וילדינו ערב פסח

ליל הסדר בפתח. ההכנות מגיעות לשיאן: ניקיונות, קניות, סידורים ואינסוף משימות. גל של פיגועים שוטף את המדינה.
הורים רבים שואלים כיצד להתנהל במציאות מורכבת זו, בלחצי ערב החג, עת הילדים שוהים בבית בחופשה ממסגרות החינוך ובחוץ הרחובות גועשים.

נראה כי לצערנו, מציאות זו אינה זרה לנו. החברה הישראלית מתמודדת מזה שנים רבות עם אירועי טרור קשים. מציאות בה אין “חזית ו”עורף”.
מציאות בה אזרחי ישראל חשופים כמעט מדי יום לפיגועים או לניסיונות פיגוע ושומעים על נפגעים, הרוגים ולוויות.

מצב זה של חיים בצל הטרור, חוסר הוודאות לגבי העתיד והחשש המתמיד מפיגועים מהווה מעמסה כבדה על כולנו ועל הילדים בפרט.

הספרות המקצועית מלמדת כי ילדים יכולים להגיב לטרור בצורות שונות: קשיים בשינה, הופעת חלומות רעים, תלונות על כאבי ראש או כאבי בטן, קושי להיות מרוכזים, תחושת עצבות, נטייה לבכי, רצון להיות קרובים להורים, נטייה לכעס והסתבכות בקטטות, תחושת חוסר ביטחון, געגוע ודאגה לקרובים.

כיצד עלינו כהורים להתמודד במציאות מורכבת זו?

ראשית חשוב לדעת כי מעשי הטרור האחרונים יכולים לשמש כמשבר התפתחותי לילדים, או כזרז לצמיחה והתפתחות. כדי שילדים יחוו את המשבר כמציאות מצמיחה הם זקוקים למערכת תמיכה שתספק להם כוח להתמודד עם הנושאים הללו. עלינו כהורים מוטלת האחריות לספק להם תמיכה זו. ראשית על ההורים לוודא שבתגובותיהם אינם משדרים חרדה וחוסר אונים לילדים.

שנית, הורים יכולים לסייע לילדים להתמודד עם דאגותיהם ופחדיהם בצורה אפקטיבית באמצעות פעילויות המעודדות שיתוף במחשבות ובתחושות, ידוע כי שיחה על התחושות מאפשרת הגברת שליטה על הרגשות. בנוסף לכך, ההורים יכולים להזמין את הילדים לנהל דיון פתוח ולארגן יחד איתם את המידע על המצב. ההורים יכולים לסייע בנרמול הדאגה ונתינת לגיטימציה לתחושות של הילדים, כמו גם צמצום החשיפה לחדשות והימנעות מצפייה לא מבוקרת בדיווחים ללא פיקוח של מבוגר. על ההורים לעודד את הילדים לשמור על שגרת חיים (ליזום משחק עם חברים, להשתתף בעבודות הבית) ובמידת הצורך לפנות לקבלת סיוע על ידי מומחים בתחום.

לקבלת סיוע והדרכה במצב הבטחוני לילדים פנו אל מוקד הנחיית הורים של מטיבת”א, באתר או במספר 2837*

חג פסח שמח וכשר!

נכתב על סמך “הספר שלי על פיגועים” קליימן, אוקלן, וולף ומילא

תמונה של הרב מאיר שמעון עשור עשור M.A.
הרב מאיר שמעון עשור עשור M.A.

אהבת את המאמר? שתף:

Facebook
WhatsApp
Email
הדפסה
תמונה עבוד מאמר המצב הבטחוני לילדים ערב פסח
תוכן עניינים

הרשמה לניוזלטר של מטיבתא

הצטרפו לרשימת התפוצה המקנה לך הטבות:
סדנאות דיגיטליות // טיפים ללא תשלום // מגזין מטיבתא // מאמרים אחרונים.

הפופלרים ביותר
פוסטים נוספים מאותה קטגוריה
כוחה של הסליחה 

שונמית דרעי- יועצת זוגית ומשפחה, פסיכותרפיסטית ומנחת סדנאות. 0522314040 הכרחי לו לאדם לפתח לעצמו מנגנון סליחה, הסליחה המהותית ביותר היא ללמוד לסלוח קודם לעצמנו ומשם

מועדים ושמחה

בס”ד   התורה מצווה אותנו לשמוח ברגלים ובמועדים: וְשָׂמַחְתָּ בְכָל-הַטּוֹב אֲשֶׁר נָתַן-לְךָ”… (דברים כ’ו י’א) “וְשָׂמַחְתָּ בְּחַגֶּךָ אַתָּה וּבִנְךָ וּבִתֶּךָ וְעַבְדְּךָ וַאֲמָתֶךָ וְהַלֵּוִי וְהַגֵּר… “(דברים

לא ליד הילדים

בתקופת חופשת הקיץ המשפחה כולה נמצאת זמן רב ביחד. השיגרה המשפחתית והאישית צריכה להמשיך להתנהל בזמן שרמת ההוצאות עולה ואיתה העומס שלנו, ההורים. אם נוסיף