הצוות שלנו

מוקד מטיבת”א – נעים להכיר

בס”ד

 הרב יאיר אביני

יועץ זוגי ומשפחתי, פסיכותרפיסט מומחה למצבי טראומה ומשבר

מוקדן ומדריך במוקד מטיבת”א

 

מי אתם מוקד מטיבת”א?

מוקד מטיבת”א (מרכז טיפול ויעוץ במשפחה תורני ארצי) הינו מוקד למתן סיוע נפשי, זוגי ומשפחתי, ומתן עזרה ראשונה נפשית.

המוקד הטלפוני בו ניתן לקבל את הסיוע הראשוני, עומד לצד מרכז הטיפול של מטיבת”א.

במרכז הטיפול, מאוגדים עשרות רבת של מטפלים ומטפלות מכל רחבי הארץ, שכולם אנשי מקצוע מוסמכים שעברו שנות לימוד והכשרה טיפולית.

לאחר ה7/10 הוקם ‘מרכז דוד לטיפול בטראומה’, שבא לענות על הצורך הרב שגדל מאד לצערנו. בשנה האחרונה, המוקד הטלפוני של מטיבת”א מטפל בעשרות פניות ליום. חלקן פניות למתן עזרה ראשונה נפשית מיידית, וחלקן פניות הממשיכות למתן מענה טיפולי דרך מרכז הטיפול.

החשיבות הגדולה של מוקד מטיבת”א מתחדדת לא פעם כאשר אנו מקבלים פניות נואשות לעזרה, ברגעים בהם הפונים נמצאים בשלבים מעשיים לפגיעה עצמית. לא אחת המוקדן/נית היו קו ההצלה האחרון והפניה למוקד 2837* הייתה קרש ההצלה לחזרה לחיים. זוהי נצלת נפשות של ממש.

במקרים אחרים אנו מקבלים שיחות מהורים מודאגים שמתארים התנהגויות סיכון אצל ילדיהם ומבקשים לדעת מה נורמאלי ומה מצריך התערבות, נפגעי טראומה המתמודדים עם הצפה רגשית, בעיקר בעת חשיפה לאזעקות או מראות קשים, בני זוג של אנשים שמתמודדים עם קשיים ומבקשים לדעת כיצד להגיב ועוד. כל המקרים מקבלים מענה מקצועי, רגיש ואנושי. מאחר והמוקד מעניק סיוע מותאם לציבור התורני, ישנה גם רגישות למענה מותאם.

באילו תחומים מציע המוקד עזרה?

מוקד העזרה הראשונה של מטיבת”א 2837* מעניק סיוע ראשוני בסוגיות השונות סביב אתגרי החיים הנפוצים.

סיוע נפשי – התמודדויות שונות בתחום הנפש והתמודדות עם מצבי משבר, כמו חרדה, דכאון ועוד.

סיוע זוגי – התמודדויות עם משברים זוגיים.

סיוע משפחתי – התמודדויות בסוגיות חינוך ילדים ויחסים מורכבים במשפחה המורחבת.

עזרה ראשונה נפשית – התקפי חרדה אקוטיים, אובדנות, ומצבי משבר דחופים.

 

מי הם המוקדנים העונים במוקד?

המוקדנים המתנדבים במוקד הם קודם כל אנשים בעלי רצון טוב לסייע, שלוקחים חלק בערבות ההדדית מתוך אחריות ותחושת שליחות להעניק סיוע לכל אדם, בפרט בתקופות ובמצבים מאתגרים בעם ישראל. המוקד פעיל מזה 16 שנים, והתרחב מאוד בתקופת הקורונה ועוד יותר לאחר אירועי ה 7 באוקטובר. המוקדנים הם ברובם אנשי טיפול או סטודנטים בשלבי ההתמחות. כל המוקדנים המאיישים את המוקד עברו הכשרה מקצועית למתן מענה והגשת עזרה ראשונה נפשית. המוקד מנוהל ע”י עובדת סוציאלית קלינית שמדריכה את המוקדנים באופן שוטף ונותנת מענה במצבים מורכבים. חשוב לציין שהמוקד הוא פרטי וכל המידע בו הוא חסוי ומוגן.

 

מה אני יכול לצפות לקבל מהמענה במוקד?

הפונה יקבל, דבר ראשון, מענה מידי לקושי הגדול של חווית הבדידות הנוראה שבהתמודדות. בדרך כלל המוקדן/ית יבחן יחד עם הפונה את תמונת ההתמודדות הספציפית שלו, יעזור לו “לעשות סדר” בתוך הכאוס המציף, ויבדוק, יחד עם הפונה, את הדרכים השונות לעזרה.

 

ומי שצריך המשך עזרה?

כאמור, המוקד הטלפוני עומד לצד מרכז הטיפול. ככל שהפונה זקוק ומעוניין במענה טיפולי ועזרה רחבה יותר, יפתח המוקדן פניה למרכז הטיפול. במרכז, ייצרו קשר עם הפונה לבחינת המענה המותאם לו בהתאם לסוגיה עמה מתמודד הפונה, מקום המגורים בארץ ופרמטרים נספים. חשוב לציין שבמרכז טיפול ישנם מענים רבים, הן מבחינת סוגי ותחומי הטיפול והן באפשרויות למימון הטיפול כולל טיפולים מסובסדים.

 

מהם שעות הפעילות של המוקד?

המוקד פעיל במשך כל השנה, 24 שעות, למעט שבתות וחגים.

הטלפון הישיר לפניות אל המוקד 2837*

תמונה של יאיר אביני
יאיר אביני

אהבת את המאמר? שתף:

Facebook
WhatsApp
Email
הדפסה
תוכן עניינים

הרשמה לניוזלטר של מטיבתא

הצטרפו לרשימת התפוצה המקנה לך הטבות:
סדנאות דיגיטליות // טיפים ללא תשלום // מגזין מטיבתא // מאמרים אחרונים.

הפופלרים ביותר
פוסטים נוספים מאותה קטגוריה
מעורבות או התערבות
מעורבות או התערבות?

איך לשמור על זוגיות יציבה מול התערבות חיצונית מאת רבקה תמים, יועצת נישואין ומשפחה   האם הזוגיות שלכם באמת שלכם? או שלכל אחד במשפחה יש

כוחה של הסליחה
כוחה של הסליחה 

שונמית דרעי- יועצת זוגית ומשפחה, פסיכותרפיסטית ומנחת סדנאות. 0522314040 הכרחי לו לאדם לפתח לעצמו מנגנון סליחה, הסליחה המהותית ביותר היא ללמוד לסלוח קודם לעצמנו ומשם

מועדים ושמחה
מועדים ושמחה

בס”ד   התורה מצווה אותנו לשמוח ברגלים ובמועדים: וְשָׂמַחְתָּ בְכָל-הַטּוֹב אֲשֶׁר נָתַן-לְךָ”… (דברים כ’ו י’א) “וְשָׂמַחְתָּ בְּחַגֶּךָ אַתָּה וּבִנְךָ וּבִתֶּךָ וְעַבְדְּךָ וַאֲמָתֶךָ וְהַלֵּוִי וְהַגֵּר… “(דברים